Winkelwagentje

dtf

WAT IS DTF-PRINTEN?

DTF (Direct to Film) is een vrij nieuwe druktechniek in de industrie en maakt het mogelijk om extreem heldere transfers te drukken op lichte en donkere kleding. Daarbij leent DTF zich goed voor opdrukken met veel verschillende kleuren. Doordat we printen op transferfolie, kan jouw ontwerp met behulp van een soort lijmpoeder, direct met een hittepers op het door jou gekozen textiel worden gedrukt. DTF-printen is mogelijk op textielitems van 100% katoen, polyester, 50/50 mengsels, nylon en zelfs leer. Ten opzichte van bijvoorbeeld zeefdruk is DTF beter geschikt voor kleine oplagen omdat de voorbereidende werkzaamheden minder zijn. DTF leent zich ook goed voor oplages waarbij ieder kledingstuk een andere opdruk moet krijgen, bijvoorbeeld bij sportshirts met verschillende spelersnamen.

Veelgestelde vragen over DTF

Wat is het verschil tussen DTF en DTG?

Bij DTF en DTG is het drukproces nagenoeg gelijk, toch zijn er een paar verschillen: bij DTF wordt namelijk eerst gedrukt op een doorzichtige matte folie die bedekt wordt met een speciale lijm die later verwarmd wordt om op de kleding te kleven. Bij DTG wordt de print rechtstreeks op de kleding gedrukt.

Hoe is de kwaliteit van DTF-bedrukkingen?

In tegenstelling tot transfertechnieken van laser- en inktprinters, die doorgaans een mindere kwaliteit hebben na enkele wasbeurten, houdt de DTF-methode zeer goed zijn kwaliteit en laat het geen scheuren achter in de bedrukking.

Hoe voelt een DTF-bedrukking op mijn kleding?

DTF transfers zijn heel dun en zacht. En in tegenstelling tot het rubberachtige gevoel van een folie, is een DTF-bedrukking ook nog eens erg flexibel. Qua gevoel komt een DTF-bedrukking op kleding in de buurt van normale DTG-prints (Direct to Garment). Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de hoeveelheid inkt en het type lijmpoeder dat gebruikt wordt.

Is een DTF-bedrukking flexibel?

DTF transfers zijn zeer flexibel en stretchy. Je kunt de kleding gemakkelijk een beetje uit elkaar trekken zonder dat de opdruk scheurt. DTF-bedrukkingen gaan om die reden ook langer mee dan bijvoorbeeld DTG-prints.

Hoe moet ik een DTF-bedrukking wassen?

Een DTF transfer gemaakt met de apparatuur van Digitransfer, inkt en lijmpoeder heeft een maximale wasbaarheid van 60 graden. Dit maakt deze techniek niet alleen geschikt voor fashion, maar ook voor bijvoorbeeld werk- en sportkleding.

Aan de slag!

Nu je weet dat DTF-bedrukkingen écht lang meegaan en superkleurig zijn, wil je vast snel je eerste bestelling plaatsen. Klik daarvoor op de knop hieronder, de rest wijst zich vanzelf. Toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.